Hyvää syntymäpäivää Sotavasara.net!

Sivusto täytti perjantaina 20.5. täydet 20 vuotta! Aivan ensimmäinen versio sivustosta käynnistyi muutama kuukausi aikaisemmin, mutta nykyisen nimensä sivusto sai 20 vuotta sitten. Sivuton nimen keksi aikanaan käyttäjä ovv. Kiitokset hienosta nimestä!

Käy vastaamassa kyselyyn: Oletko nuorempi vai vanhempi kuin Sotavasara.net?

Figulautapelit

Kaikki ne eksoottisemmat tinan ja muovin siirtelytavat, jotka eivät löytäneet paikkaansa ylempää.
Snowtrooper
Viestit: 1288
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Figulautapelit

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper »

Tredinekroilua, koska Monolith (Conanin, Batmanin, Mythic Battles: Pantheonin ja Claustrophobia 1643:n julkaisija) ilmoitti jakavansa jatkossa pelinsä kahteen osaan: yhdessä paketissa tulisi "pelimoottori" eli geneeriset laudat overlordille (tai kahdelle), yleissäännöt, nopat, ja muu samaa mekaniikkaa käyttävissä peleissä tarvittava tilbehööri, ja tämä paketti tarvitsisi ostaa samaa sääntösettiä käyttäviä pelejä pelatessa vain kerran. "Pelit", eli pelikohtaiset figut, säännöt, hahmokortit yms. pahvikama ja pelilaudat tulisivat sitten aina pelimoottorista erillisissä paketeissa. Tavoitteena olisi, että yhden "pelin" kappalehinta ja laatikko olisi näin pienempi ja riski & kustannus Monolithille (tai lisensoijalle) pienempi, ja että tämä innostaisi ihmisiä ostamaan ja yhteistyökumppaneita julkaisemaan. Varsinaisena jujunahan tuossa on, että "pelimoottorin" päälle voitaisiin julkaista myös pelkkiä sääntö&pahvisettejä jolla voisi ulkoiluttaa kokonaan toisen pelin figuja (tai muitakin kuin pelifiguja) ja hinta olisi silloin luonnollisesti pienempi kuin figut sisältävällä lautapelillä.

Vähän tuntuu, että tässä yritetään tehdä GURPSit tai d20:t figulautapeleille. Innostuksen aste riippuu luonnollisesti siitä, kuinka paljon tykkää Conan/Batman-sääntösetistä ja kuinka paljon haluaisi nähdä suosikkifranchisensa tai kilpailevan pelinsä figut sille väännettynä. Itse olen luonnollisesti täpinöissäni ja lompakko on enemmän liekeissä kuin Keekki.
Snowtrooper
Viestit: 1288
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Figulautapelit

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper »

In another news, Monolith ja CMON tulivat kaapista ulos ja ensimmäiset "second life kitit" Monolith Enginelle tulevat olemaan Zombicide v1 (ei tuetoa miten juuri potcittu 2.0 tähän suhtautuu), Zombicide: Black Plague ja Zombicide: Invaders. Eli siis peli + Monolithin Core System boksi + second life kit niin zombit kirmaavatkin Monolithin säännöillä, ei tarkkaa tietoa onko vain Overlord vs. Overlord -moodissa vai onko myös 1 vs. many -tukikin mukana. Luonnollisesti tämä mahdollistaa myös Conan vs. zombit ja Batman vs. selviytyjät -mätöt yms.
jasca
Viestit: 155
Liittynyt: Su 04.02.2007 17:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Figulautapelit

Viesti Kirjoittaja jasca »

Osu vasta nyt silmään, mutta figulautapelien klassikosta HeroQuestista tulossa alkuvuodesta uudelleen julkaisu.

https://hasbropulse.com/products/heroquest-game-system
https://www.puolenkuunpelit.com/kauppa/ ... _id=143458
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut miniatyyripelit”