Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12867
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Enpä nähnyt, että tätä olisi kukaan vielä Sotavasarassa mainostanut, ja Ropeconin sivuiltakin sai hakemalla hakea, että löysi, mutta Ropeconin figumaalauskisa järjestetään tänä vuonna taas hiukan perinteisemmässä formaatissa kuin kahtena edeltävänä.

Ei muuta kuin sudit sutimaan, jollette ole optimistisesti jo aloittaneet kuten allekirjoittanut.

(Disclaimer: En ole millään tapaa mukana Ropeconin tai maalauskisan järjestämisessä, joten kysymykset ja kommentit on järkevintä ohjata linkin takaa löytyvään osoitteeseen. Keskustelu ja täsmennykset ovat tähän ketjuun toki tervetulleita.)
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Sinistys
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 12.07.2022 15:22

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja Sinistys »

Hei, täällä onkin jo ketju tämän vuoden Ropeconin figumaalauskisalle, niin vastaanpa tähän viestiin uuden tekemisen sijaan.

Eli hei, olen Sini. Olen tämän vuoden Ropeconin figuconiitti, eli myös vastuussa tämän vuoden figumaalauskisan järjestämisestä. Pahoittelut että tämä on tapahtunut myöhään ja laihalla panostuksella, yhden coniitin resurssit venyvät ohueksi kaikkia figuohjelmia järjestäessä. Mutta pidemmittä puheitta, tässä on tämän vuoden kisan ohjeet. Kategorioihin on tullut muutama lisäys jotka eivät vielä tätä viestiä kirjoittaessa näy blogissa, muun muassa perinteinen teema sekä (tietääkseni) uutena Juniori-kategoria.

-------------------------------- Ropecon 2022 Figumaalauskisan ohjeet -------------------------------

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu pelitiskillä ja on auki perjantaista lauantai-iltapäivään. Kilpailuun ei voi ilmoittautua ennakkoon. Palkintojenjako ja töiden luovutus tapahtuu sunnuntaina. Koska kilpailutöitä saatetaan joutua siirtämään, olisi hyvä jos ne olisivat helposti siirrettävissä.

Tänä vuonna tuomarointi tekee myös paluun, mutta yleisö saa myös äänestää suosikkifigunsa.

Aikataulu
Kilpailutöitä otetaan vastaan pe klo 15 – la klo 15

Kilpailutöiden luovutus tapahtuu su klo 12–17

Kilpailun palkintojenjako on sunnuntaina (tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin)

Kilpailukategoriat ja säännöt:

Figu voi olla teemaltaan mikä vain, kunhan se lasketaan miniatyyriksi ja noudattaa sen kategorian rajoituksia, johon se ilmoitetaan. Ihminen, eläin, tankki tai fantasiaotus, kaikki käy.

Kuhunkin kategoriaan voi osallistua yhdellä työllä, ja kunkin kategorian paras palkitaan. Näiden lisäksi palkitaan yleisön suosikki, paras teemaa mukaileva työ sekä koko kilpailun paras osallistuja. Kilpailuun voi osallistua vanhemmallakin työllä, poislukien työt jotka ovat jo kerran voittaneet Ropecon-maalauskisassa.

Kategoria 1: Pieni figu
Korkeintaan 40 mm alustalle (engl. base) mahtuva figu, mukaan lukien ratsuväki-alustaiset figut. Figulla saa olla ratsu/pieni ajoneuvo ja/tai pieniä koristeellisia miniatyyrejä (esimerkiksi eläimiä, robotteja, haamuja tms), kunhan figu itsessään on pääosassa.
Esimerkkejä hyväksyttävistä figuista: useimmat D&D -seikkailijahahmot, primaris-mariinit, Infinityn jalkaväki

Kategoria 2: Iso figu
Kaikki yli 40 mm alustaa käyttävät figut. Muuten lähes samat säännöt kuin pienillä figuilla, eli ratsu/ajoneuvo sekä pienet koristefigut ovat sallittuja.
Esimerkkejä hyväksyttävistä figuista: isot lohikäärmeet, Ghazghkull (8th ed.), Infinity Zeta Unit, tankit, erinäiset jättiolennot

Kategoria 3: Ryhmä
Vähintään kolmesta (3) figusta koostuva yhtenäinen ryhmä. Maksimirajaa ei ole, mutta olisi suositeltavaa pitää figujen lukumäärä kohtalaisena.
- Esimerkkejä sallittavista ryhmistä: Kill Team-ryhmät, fantasiajalkapallopelien tiimit, lautapelin miniatyyrit, roolipelin pelaajahahmojen figut

Kategoria 4: Avoin
Tähän kategoriaan menevät kaikki ne työt, jotka eivät sovi muihin kategorioihin. Pystit, dioraamat, pienoismallit, Gunplat sun muut menevät tähän kategoriaan.

Kategoria 5: Juniorit
Kaikki korkeintaan 15- vuotta vanhat lapset ja nuoret voivat osallistua tähän muista erilliseen kategoriaan. Tähän kategoriaan voi tuoda minkä tahansa yksittäisen pienen tai ison figun noudattaen samoja sääntöjä kuin nimensä mukaiset kategoriat, eli figu itsessään tulee olla keskiössä. Ratsut, mopot ja pienet koristefigut kuten perhoset ovat sallittuja.

Lisäpalkinnot:

Paras Teemaa noudattava työ
Pääkategorioiden lisäksi työllään voi osallistua tähän lisäkategoriaan. Tämän vuoden teema on “Ystävyys”, ja työ joka ilmentää tätä teemaa parhaiten palkitaan.

Yleisön suosikki
Yleisö pystyy palkitsemaan yhden suosikkinsa yleisöäänestyksellä.

Kilpailun paras
Kaikkien edellä mainittujen kategorioiden lisäksi koko kilpailun paras työ palkitaan.Jos et ole varma mihin kategoriaan valitsemasi figu kuuluu, voit olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Kilpailutyö saatetaan siirtää toiseen kategoriaan, mikäli katsotaan että se on ilmoitettu väärään kategoriaan.

Huom! Vaikka Ropeconin vapaaehtoiset pyrkivät kohtelemaan figuja hellästi, Ropecon ei vastaa järjestäjistä riippumattomista miniatyyreille sattuneista vahingoista tai varastetuista kilpailutöistä. Osallistumalla kilpailuun kilpailijat hyväksyvät, että työt jäävät avoimelle paikalle vitriineihin yön ajaksi.
Avatar
Terminator Sergeant
Viestit: 1872
Liittynyt: Ti 10.05.2005 15:39
Paikkakunta: Helsinki, henkisesti ikuinen savolainen

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja Terminator Sergeant »

On muuten hienoja töitä tänä vuonna!
Think of the rivers of blood spilled by all those generals and emperors so that, in glory and triumph, they could become the momentary masters of a fraction of a dot.
- Carl Sagan
Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3422
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan »

Oli kyllä.
Näkiskö tulokset jostain jo?
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12867
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Dr. Icchan kirjoitti: Su 31.07.2022 23:01 Oli kyllä.
Näkiskö tulokset jostain jo?
En ainakaan bongannut vielä. Päättäjäisissä julistettiin voittajat, mutta toki esim. yleisöäänestyksen tulokset varmasti kiinnostavat muitakin osallistujia.

Ropeconin purku ja siivous lienevät vieneet henkilökunnalta käytettävissä olevan ajan niin, että tulosten postaus joutuu odottamaan (Messukeskus pitää saada kumminkin tyhjäksi seuraavia nörttejä varten).

Onnittelut kaikille voittajille, taso oli todella korkea tänä(kin) vuonna. Suurkiitos Sinille, joka sai painittua torjuntavoiton Kaaoksen voimista ja järjestettyä figupuolen ohjelman. Näin pitkän Ropecon-tauon jälkeen ei ollut yllättävää, että logistisia ja organisatorisia haasteita tielle sattuu, ja vapaaehtoisvoimatkin saatiin värvättyä viime tingassa mukaan - mutta kaikki, joiden kanssa juttelin, sanoivat saaneensa ihan täyden Ropecon-fiiliksen, ja lämpimästi allekirjoitan tämän lausunnon. Ensi vuonna tietysti osataan vielä paremmin (niin järjestäjät kuin maalaajatkin; ainakin minulle tuli toisten töitä ihastellessa suuri hinku opetella jotain uutta ja siistiä ensi vuodeksi).

Ja valtava kiitos myös asiantuntevalle tuomaristolle, jolla ei ollut helppo työ tehtävänään. Maalaustöistä saatu palaute oli yksilöllistä, rakentavaa ja kannustavaa - juuri sellaista, joka saa yrittämään vielä enemmän.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
RaddiCraft
Viestit: 21
Liittynyt: Ke 10.07.2013 16:09

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja RaddiCraft »

The Captain kirjoitti: Ma 01.08.2022 16:05 ...ja vapaaehtoisvoimatkin saatiin värvättyä viime tingassa mukaan...
Joo, kiitos vaan ystävällisestä avuntarjouksesta vitriineillä, tuli kyllä tarpeeseen niin ehdittiin hetki istahtaa pohtimaan päättäjäisiä! Ensi vuodelle muistiin, että tuomaristo tai kuka ikinä palkintoja päättäjäisissä kulloinkin jakaakaan karkuun vitriineiltä ainakin se puoli tuntia ennen päättäjäisiä niin saa vähän aikaa valmistautua, sinne vaan meinasi kovasti jumiutua kun ainakin omalta osalta varmaan conin parasta antia oli päästä juttelemaan kisaajien upeista töistä ja muutenkin höpöttelemään maalailusta.

Tulokset ovat jo Ropeconin sivuilla, mutta linkki näyttäisi olevan etusivulla rikki. Täältä löytyy: https://2022.ropecon.fi/tulospalvelu/. Onnittelut kaikille palkituille ja iso kiitos kaikille osallistujille, ihan hyvät kisat saatiin pystyyn ja niin kuin moni on täällä jo sanonutkin, niin tasohan oli tänä vuonna todella korkea.

Kuvat on laitettu jo eteenpäin, toivottavasti nekin päätyvät jonnekin virallisille kanaville mahdollisimman pian kun osa oli harmillisesti jäänyt uupumaan päättäjäisdioista - liekö joku tekninen virhe vai inhimillinen erhe jossakin kohtaa ketjua, mutta näitä sattuu. Tässä kuitenkin jo tännekin kuvat alustavasti, linkataan sitten virallisempaa lähdettä kun ne jossain on:

Kategorioiden voittajatyöt
Kaikki kisatyöt

Kokeiltiin hoitaa tällä kertaa valokuvaus tuomarivoimin tuomaroinnin yhteydessä, kun joka tapauksessa haluttiin joka entry ottaa vitriinistä lähempäänkin tarkasteluun. Ainakin omaan makuun nyt saatiin kuvat joissa työt pääsevät oikeasti oikeuksiinsa, joten iso kiitos Kallelle kuvaamisesta ja melkeinpä yön yli kestäneestä editointiurakasta.

Jos maalauskisan suhteen tulee mieleen palautetta niin mielellään sitä täälläkin kuullaan. Valaistuksesta ja kategorioista onkin ollut jo paljon monen kanssa puhetta.

Kiitos ja kumarrus!
Avatar
Terminator Sergeant
Viestit: 1872
Liittynyt: Ti 10.05.2005 15:39
Paikkakunta: Helsinki, henkisesti ikuinen savolainen

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja Terminator Sergeant »

Kiitokset tuomaristolle ja kaikille muillekin tekijöille. Mielenkiinnosta, onko töiden yksilöllinen palaute mahdollista löytää jostain näin jälkikäteenkin kun conin sulkukiireissä sitä ei koskaan ehdi käymään kuuntelemassa paikan päällä?
Think of the rivers of blood spilled by all those generals and emperors so that, in glory and triumph, they could become the momentary masters of a fraction of a dot.
- Carl Sagan
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12867
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja The Captain »

RaddiCraft kirjoitti: Ti 02.08.2022 02:22 Tässä kuitenkin jo tännekin kuvat alustavasti, linkataan sitten virallisempaa lähdettä kun ne jossain on:

Kategorioiden voittajatyöt
Kaikki kisatyöt

Kokeiltiin hoitaa tällä kertaa valokuvaus tuomarivoimin tuomaroinnin yhteydessä, kun joka tapauksessa haluttiin joka entry ottaa vitriinistä lähempäänkin tarkasteluun. Ainakin omaan makuun nyt saatiin kuvat joissa työt pääsevät oikeasti oikeuksiinsa, joten iso kiitos Kallelle kuvaamisesta ja melkeinpä yön yli kestäneestä editointiurakasta.
Upeetamahtavaa.

Sopiiko käyttää näitä kuvia omista töistä muualla (esim. hyi-olkoon-sosiaalisessa-mediassa), toki kuvaajan asianmukaisesti kreditoiden? Laatu on kieltämättä paljon parempaa kuin omassa olohuonestudiossani perunalla otetut.

Tosi kiva päästä näkemään nyt tarkemmin nekin työt, jotka jäivät vitriinin keskellä hankalammin nähtäväksi.

Oli hyvä idea sijoittaa vitriinit niin, että niitä pääsee katsomaan molemmilta puolilta.

Palkintojenjako päättäjäisissä saatiin sujumaan hyvin, tahti oli sopiva eikä yleisö päässyt puutumaan. Mitään tuomareiden syväanalyysejä ei ehkä suurelle yleisölle olekaan tarkoituksenmukaista ruveta esittämään, mutta on siistiä saada voittajat ja voittajatyöt kuitenkin esiteltyä muillekin kuin niille parillekymmenelle figuttajalle, jotka ovat erillisiin palkintojenjakotilaisuuksiin tulleet.

Juniorikategoria on hyvä idea, tykkään ajatuksesta kannustaa myös vähemmän kokeneita maalareita tuomaan omiaan näytille. (Saanko osallistua ensi vuonna figulla, jonka olen todistettavasti maalannut alle 15-vuotiaana?) Kuten jossain männävuosien Ropecon-blogitekstissäni sanoin, jokainen osallistuja on voittaja jo sillä perusteella, että on saanut valmiiksi oman taideteoksen ja uskaltaa tuoda sen kaiken kansan nähtäville.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
RaddiCraft
Viestit: 21
Liittynyt: Ke 10.07.2013 16:09

Re: Ropecon 2022 - figumaalauskisa

Viesti Kirjoittaja RaddiCraft »

Kuvia omista töistä saa ilman muuta käyttää. Palautettakin saa kysellä vielä jälkikäteen, laita vaikka YV:llä esim. tuon drive-kansion kuvatiedostojen tiedostonimet sun entryistä niin löydän ne :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”