[6th] Casket of Souls ja Light of the Death

Warhammer FB -pelin säännöt ovat yleensä hieman tulkinnanvaraiset. Tällä palstalla keskustellaan eri sääntöjen toteutuksesta, tulkinnoista sekä mahdollisista ongelmatilanteista.
Avatar
St. Jimmy
Viestit: 351
Liittynyt: La 21.10.2006 22:18
Paikkakunta: Kangasala

[6th] Casket of Souls ja Light of the Death

Viesti Kirjoittaja St. Jimmy »

Kun Light of the Death castitaan ja screenaava yksikkö kuolee/modeleita häviää edestä, niin screenaavan yksikön takana olevat eivät ota Leadership testiä?
Vai kun modeleita kuoli ja nyt takana olevakin yksikkö näkee casketin, niin vaikuttaako Light of Death myös niihin?

En äkkiseltään osannut löytää selvää vastausta. Kuitenkin oletan, että LOS katotaan kun castattu ja kaikki Ld testit tapahtuvat samaan aikaan.
If successfully cast, it affects all enemy units that can draw line of sight to the Casket itself. Roll 2D6+2 and deduct the unit's Leadership from the total... Roll separately for each unit that can see the casket.
"Miniatyyripelejä pelatessa pitää kuunnella speed metallia."
Sanoi Santeri Kinnunen levyraadissa.
Avatar
Nightderanger
Viestit: 377
Liittynyt: Ti 29.08.2006 21:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: [6th] Casket of Souls ja Light of the Death

Viesti Kirjoittaja Nightderanger »

En nyt jaksa kaivaa mitään sääntökohtia esiin, mutta olettaisin logiikan olevan sama kuin lähitaistelussa: ne saavat lyödä jotka ovat olleet kierroksen alussa base contactissa esim. flankissä vaikka eteen chargannut yksikkö olisikin tappanut koko rivin takaa. Se katsotaan siinä vaiheessa kun se menee läpi ketkä näkevät.
Griefbringer
Viestit: 285
Liittynyt: To 12.09.2002 14:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: [6th] Casket of Souls ja Light of the Death

Viesti Kirjoittaja Griefbringer »

(Parempi myöhään kun ei koskaan.)

Kävin läpi armeijakirjan ja FAQ:it, enkä löytänyt suoraa vastausta kysymykseen - kyseisen taian kuvaus jättää aavistuksen verran tulkinnan varaa. Ei myöskään tullut heti mieleen mitään muuta loitsua tms. joka toimisi ihan samalla tavalla.

Yleisen pelin logiikan huomioiden kannatan kuitenkin tulkintaa, jonka mukaan nuo LoS:it katsotaan vain kerran, ennen kuin aletaan heittämään Ld-testejä. Jos loitsulle oltaisiin aiottu domino-efektiä, jolla se voisi kaataa peräkkäisiä yksiköitä, tämä oltaisiin oletettavasti eksplisiittisesti kirjoitettu sääntöihin.

Tuo loitsu lienee myös monien mielestä riittävän tehokas ilman domino-efektiäkin.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Säännöt”