Mitä armeijaa keräilet ja miksi?

Warhammer Age of Sigmar -pelin palsta.
Avatar
DragonRider
Viestit: 466
Liittynyt: Su 14.12.2008 16:01

Mitä armeijaa keräilet ja miksi?

Viesti Kirjoittaja DragonRider »

Tuli palo herättää täällä keskustelua ja olisi kiva tietää mitä armeijoita väki kerää tai voisi haluta kerätä ja miksi? Onko pelityyli joka vetoaa tai maalaus/konvertointi potentiaali? Kenties kummalliset listojen tekemisen mahdollisuudet?

Kerään itse Sylvanetheja, Luminetheja, Beasts of Chaos, Flesh-eater Courts ja kohta kenties Slaves to Darkness. Cities of Sigmariin ok pakko tarttua julkaisussa ja kunhan tietää, mitkä yksiköt selviää jatkoon.

Lopputavoitteena on kehittää joku yhteinen lore ja taustatarina tähän ympärille, missä kaikki armeijat lopulta liittyy niihin jotenkin. Armeija-valintoja inspiroi lähtökohtaisesti virallinen lore, oman loren tekemisen mahdollisuudet/inspiraatio ja ulkoilme. Vasta jälkikäteen tulee kykyjä katselmoitua. Nostalgia oli vahva Luminethien kanssa kun faba aikana high elves oli se pääarmeija ja vanhoja tuttuja löytyi sieltä.
Avatar
rpr
Viestit: 572
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: Mitä armeijaa keräilet ja miksi?

Viesti Kirjoittaja rpr »

Itse olen valinnut armeijat vaihtelevilla syillä;

Ensimmäinen täysin AoS-armeijani oli Slaanesh, koska halusin pinkkejä pervoja. Minulla oli jo Epicissä pinkki slaanesh chaos space marinet joten nyt tuli hyvä tilaisuus hankkia sellainen AoSiinkin.

Faban jäljiltä oli minulla myös puskatonttuja, joilla pelasin ykkös- ja kakkosedikan aikaan Wanderereita. Sitten ne imaistiin Cities of Sigmariin, jota on tullut ajoittain pelattua - laajensin tosin dark elffeihin siinä samalla että sai 2000 pöydälle. Lähinnä Gotrekin takia jaksan roikuttaa tätä mukana, mutta katsomaan mitä uusi CoS tuo mukanaan.

Pojalle tuli hankittua Deathi (Legions of Nagash se taisi silloin olla) kun hän sen halusi. Sittemmin omin sen kun poika ei innostunutkaan. Se sitten muuttui Soulblight Gravelordsiksi kun tomet eteni siihen suuntaan ja OBR/Nighthaunt jämät meni myyntiin (Morghastit, Chainraspit, jne.). Zombit ovat kivoja, samoin vampyyrilordit.

Pari vuotta sitten laajensin Tzeentchiin kun tykkään taikomisesta, kikkailusta ja erityisesti Destiny Dicen tarjoamasta varmuudesta - kriittisten chargejen mokaaminen väsyttää ajoittain. Hedoniitit (ent. Slaanesh) maksoivat tuohon aikaan edelleen ensimmäisen tomensa ylilyönneistä ja toinen tome oli kuraa ja lisäksi keskittyi uusiin Sybariitteihin, joita minulla oli nolla. Hankin myös Archaonin samalla - lähinnä silloista Tzeentch abusea varten ja koska piti ostaa jotain isoa itselleni synttärilahjaksi, ja koska Warcryn myötä minulla oli iso kasa warbandeja, halutessa pystyi nyt pelaamaan myös Slaves to Darknessia.

Kun valikoimastani kuitenkin puuttui 4. pääryhmittymä eli Destruction, tuli vielä hankittua valmis Ironjawz - varsinkin niitä hetkiä varten, kun ei jaksa miettiä liikaa ja peli pitäisi saada nopeasti pelattua (tuo ongelma erityisesti Tzeentchilla...). Tämä hankinta oli siis lähinnä pelitekninen ja kokoelman täydentämistä kaikkiin grand allianceihin. Hyllytilani ja peliaika tosin ovat rajallisia joten luovuin tuosta pidettyäni sitä puolisen vuotta.

Tällä hetkellä määräävimmät tekijät mahdollisesti uuden aloittamisessa on hyllytila ja oma aika, joten pääosin haen vain uusia lähtökohtia vanhoihin ja odottelen, mitä uusi Cities of Sigmar tuo tullessaan. Hedoniitit nyt hitaasti kasvavat kohti Sybariitteja kun sellaisia tuli hankittua.

Uudet armeijat kuitenkin kutkuttelevat koko ajan, sillä AoSissa jotenkin jotakuinkin kaikki armeijat ovat siistejä ja kiinnostavia, sekä ulkoasultaan että pelattavuudeltaan. Joskus uuden haaveilu lähtee maalausteemaideasta, joskus siitä tyylistä, millä sitä pelataan, joskus jostain tietystä hahmosta/yksiköstä. Olen varmaan käynyt jotakuinkin kaikki armeijat läpi mielessä, että saattaisin hankkia... paitsi fantsumarsut ja hassuhattutontut - joskin niitäkin voisi ehkä harkita vaihtoehtofiguilla?
lateee
Viestit: 60
Liittynyt: Ma 11.11.2002 14:10

Re: Mitä armeijaa keräilet ja miksi?

Viesti Kirjoittaja lateee »

HEDONITES OF SLAANESH
Pari vuotta sitten alkoi figuharrastus uudestaan. Eka armeija AoSiin valikoitui kolikon heitolla Shadow of Pain boxista, joka ostettiin puoliksi broidin kanssa. Laatikossa vaihtoehtoina oli Hedonites of Slaanesh ja Daughters of Khaine. Minulle valikoitui Slaanesh. Saatuamme läjään ja maaleihin pelattiin parit matsit laatikossa tulleiden figujen kesken ja harrastus ottikin tuulta alleen ja kovaa (olimme koukussa). Slaaneshin uudet mortal figut olivat mielestäni hienoja (Slickblade seekers, twinsouls, sigvald...) ja tykkäsin armeijan mekaniikoista, jotka olivat sen nopeus (tietyin osin) ja summonointi. Armeija myös on aika monipuolinen sen suhteen haluaako keskittyä taikomiseen, meleeseen vai ampumiseen. Tosin tämä uusin battletome ohjaa vahvasti käyttämään muutamaa tiettyä unittia jotta saa depravity pisteiden hanat auki mahdollisimman varhain pelissä, jotka sitten tuovat debuffeja/buffeja. Parissa vuodessa on kertynyt arviolta 5000+pts Slaaneshia maaleihin. Mortaleita ja Daemoneita sopivassa suhteessa.

SYLVANETH
Toiseksi armeijaksi valikoitui Sylvaneth keväällä -22. Uusi battletome oli tulossa ja muutamat uudet figut julkaistiin. Ötökkäratsastajat olivat hiton mageita! Päädyin sylvanetheihin, koska tykkäsin niiden erilaisuudesta verrattuna muihin factioihin. Pelityyli myös kiehtoi. Teleporttausta metsistä, strike and fadea, healausta, sopivasti ampumista, meleetä ja taikomista, sekä mahdollisuus useaan erilaiseen listbuildiin (monster smash, dryad/spite horde, magic, cavalry). Sylvanetheja on tainnut kertyä noin 4000pts maaleihin.

SOULBLIGHT GRAVELORDS
Kolmas armeija valikoitui kesällä -23 suoraan sanottuna hienojen modelien perusteella, koska miksipä ei. Näitä sivusilmällä ihaillut muiden projektien sivussa. Plussaa myös erilaisesta pelityylistä verraten Sylvaneth/slaanesh. Lähes full melee armeija ja subfactioneissa riittää valinnanvaraa erilaisiin listbuildeihin. Tällä hetkellä reilu 2000pts maalattuna ja uusia unitteja tulossa kovaan tahtiin.Seuraavaa armeijaa ei ole vielä kerennyt miettiä, kun sen verta vielä soulblight projekti kesken. Tähän asti näköjään menty yksi armeija per yksi vuosi tahdilla. Seraphon aika ajoin herätellyt kiinnostusta (lizardmeniä ollut joskus muinoin itellä). Umbraneth kiinnostelee jos nyt niitä joskus tulossa. Khorne kiehtoo. AoSissa on paljon valinnanvaraa armeijoiden suhteen ja lähes jokaisesta factionista saisi hyvän projektin. Tällänen specsailu on myös itselle osa harrastusta maalailun ja pelailun ohella.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “AoS: Yleinen keskustelu”