Ropeconin Figumaalauskisa 2024: Cold North Open

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
RaddiCraft
Viestit: 30
Liittynyt: Ke 10.07.2013 16:09

Ropeconin Figumaalauskisa 2024: Cold North Open

Viesti Kirjoittaja RaddiCraft »

Kuva

Ropeconin miniatyyrimaalauskisa tulee taas, tällä kertaa hieman totuttua aiemmin eli 19.-21.7. ja uudella formaatilla, ilmeellä sekä nimellä päivitettynä. Tervetuloa Cold North Openiin!

Kilpailu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Open-formaatilla, missä kategoriaan ilmoitettavien töiden määrää sekä kategorioissa palkittavien töiden määrää ei ole rajattu. Formaatista lisää säännöissä.

Kilpailuun on tänä vuonna myös ennakkoilmoittautuminen Pienoismallit.netin kautta – järjestelmä on Suomen pienoismallinäyttelyistä tuttu ja helpottaa kisan kasvun myötä järjestäjien hommaa huomattavasti. Ennakkoilmoittautuminen on jo auki ja sulkeutuu ti 16.7. klo 23:59, mutta varaamme mahdollisuuden ilmoittaa töitä vanhaan malliin myös paikan päällä. Jos et ole varma valmistuuko ilmoittamasi työ kilpailuun, on se helpointa ilmoittaa silti jo ennakkoon ja hankkiutua sitten tarvittaessa eroon ylimääräisistä lapuista.

Kilpailu on monipäiväinen ja vaatii sisäänpääsylipun Ropeconiin. Muuta erillistä ilmoittautumismaksua kilpailuun ei ole.

Kilpailua järjestävät nyt kolmatta vuotta suomalaisen Cold Tones Society -maalarikollektiivin aktiivit yhteistyössä Ropecon ry:n kanssa. Näiden kolmen vuoden aikana kilpailun taso ja osallistujamäärä on kasvanut aiempaan verrattuna moninkertaiseksi, mikä on yksi suurimmista syistä tämän vuoden formaatti-, kategoria- ja ilmoittautumisuudistuksille.

Open-formaatin ja ennakkoilmoittautumisten lisäksi uutta viime vuoteen verrattuna ovat peruskategorioissa 1.-6. jaettavat Best of Category -palkinnot, pienet sääntömuutokset erikoiskategorioihin 7.-9. sekä Ajoneuvot -kategoria.

Lisäksi suunnitteilla on Ropeconin figumaalauskisan pitkää historiaa juhlistava historiikkinäyttely jota varten kannattaakin jo kaivella esiin menneiden vuosien palkintotöitä. Tästä lisää myöhemmin.

Näyttelyalueella järjestetään myös Show of Force -armeijaparaati, jonka toteutuksesta vastaa viime vuoden tapaan Warhead.

Aikataulu:

Kilpailutöitä otetaan vastaan perjantaina 19.7.2024 klo 15.00 – lauantaina 20.7. klo 15.00.

Kilpailutöiden luovutus tapahtuu sunnuntaina 21.7.2024 klo 12.00–16.00.

Kisatöistä on mahdollista pyytää palautetta tuomareilta sunnuntaina 21.7.2024 tälle varattuna ajankohtana.

Kilpailun palkintojenjako on sunnuntaina 21.7.2024.

Ennakkoilmoittautuminen
Liput
Säännöt, kategoriat & jaettavat palkinnot
Lisätietoa kilpailusta & aiempien vuosien palkittuja töitä


Kysyttävää?
[email protected]
[email protected]
Avatar
Kaapelikala
Viestit: 4445
Liittynyt: Ma 30.06.2003 13:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Ropeconin Figumaalauskisa 2024: Cold North Open

Viesti Kirjoittaja Kaapelikala »

Onko sallittua tuoda useampi työ esille, mutta vain yksi (tai osa) arvioitavaksi kilpailuun?
Avatar
RaddiCraft
Viestit: 30
Liittynyt: Ke 10.07.2013 16:09

Re: Ropeconin Figumaalauskisa 2024: Cold North Open

Viesti Kirjoittaja RaddiCraft »

Meillä ei ole tänäkään vuonna erillistä "vain näytillä" -osiota (lähinnä tilasyistä, sillä formaattimuutoksen ja kisan kasvun myötä tilantarvetta on taas muutenkin hankala arvioida etukäteen). Uuden formaatin myötä samaan kategoriaan voi kuitenkin tuoda useammankin työn eli siinä mielessä muutakin kuin varsinaisen "kisatyön" voi hyvin tuoda esille vaikka olisi samassa kategoriassa.
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12933
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ropeconin Figumaalauskisa 2024: Cold North Open

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Kaapelikala kirjoitti: Ma 04.03.2024 13:14 Onko sallittua tuoda useampi työ esille, mutta vain yksi (tai osa) arvioitavaksi kilpailuun?
Tuomareilla on kuitenkin omanlaisensa arviointikriteerit, joten ne omat "tämä on vain näytille" -työt saattavat olla heidän mielestään enemmän palkinnon arvoisia kuin se "tällä lähdetään voittamaan" -työt.

Tämä formaatin muutos on minulle kyllä paha, paha juttu. Minulla on ollut muutamaankin kategoriaan useampi idea, mutta olin jo mielessäni "valinnut" kuhunkin luokkaan yhden työn. Nyt saakin tuoda monta, ja sehän taas tarkoittaa, että minun ehkä pitää maalata monta.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”