Nummi maalaa liskojaan (2024 - 15.5 Salamanterit!)

Isot pojat esittelevät pieniä miehiään.
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Nummi maalaa liskojaan (2024 - 15.5 Salamanterit!)

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Edit: päivitän tähän alkuun 2024 postauksen, sillä projekti lähti käytännössä monella tapaa eteenpäin taas alusta. Yritän päivittää vanhat, rikkinäiset kuvalinkit ajan myötä kondikseen!
Noniin!

Nuorena aikuisena miniatyyriharrastus väistyi erinäisten "seksikkäiden" ja "swag-lit-fire" aktiviteettien, kuten videopelien ja musisoinnin tieltä. Kun 30. ikävuosi lähestyy, tuntee elämässä vähän saavuttanut 90-luvun kasvatti karmivan tunteen hiipivän niskaa ylös. Mikä tämä yhtäkkinen herääminen on? Jostain syystä keskittymiskyky on kadonnut, elämä on yhtä häiriötekijöiden vilinää, ja Zoomereita vastaan ei pärjää enää internetsin PVP lobbyissa (jos sellaisia enää on). Identiteettikriisi ja elämäntapojen mullistus alkaa.

Palasin kesken jääneeseen 6. edikan Liskojen maalaamiseen! Tarkoituksena oli alun perin saada itselle suurta tunnearvoa kantavat figuurit sellaiseen kuntoon, että voin esitellä niitä sisustuselementtinä, ja ylpistellä vastentahtoisesti katseleville vieraille suurilla pienillä taiteellisilla saavutuksillani. Maalaaminen sujuu hitaasti lääkkeiden sekä kofeiiniaddiktion aiheuttamasta käsien tärinästä, sekä keskittymiskyvyn vuosien mittaa heikkenemisen myötä.

Hieman reilu vuosi tässä on vierähtänyt harrastuksen saloihin uudelleen perehtyessä, ja maalausrutiinia on alkanut löytyä. Ruiskumaalaamiseen en ole vielä hurahtanut, vaikka kaiken maailman aloittajasettejä tulee selattua kerran pari viikossa. Ihan vanhanaikaisella spraymaali + akryylejä kerroksissa metodilla ollaan toistaiseksi siis menty! Maalaamisen intoa on niin paljon helpompi ylläpitää tätä nykyä, kun Youtube ja Twitch ovat täynnä lahjakkaita, runsain käsin tietoa ja taitoa jakavia opettajia.

Maalattavaa:
 • ☑ Lord Kroak (6th)
 • ☑ Slann Mage-Priest (6th)
 • ☑ Kroxigor (x3, 6th)
 • ☑ Skink Skirmishers (x24, 6th)
 • ☐ Temple Guard (x20, 6th/7th)
 • ☐ Saurus Warriors (x20+, 6th)
 • ☑ Salamander Hunting Packs (x2 6th, 1x 3D-print)
 • ☐ Terradon Riders (x2, 6th)
 • ☐ Kroq-Gar on Grymloq (6th)
 • ☐ Tehenhauin (6th)
 • ☐ Skink Priest (6th)
 • ☐ Skink Chief (2x, 6th)
 • ☐ Stegadon (5th)
 • ☐ Cold-One Cavalry (11x, 6th)
 • ☐ Chameleon Skinks (3x, 6th)
Nyt on valmiiksi (-ish) saatu jo tyydyttävä joukko figuja! Maalaamiseen paluu tapahtui aluksi Skinkkien parissa. Ah, mitä tuskaa ja nautintoa nuo nyt jo 20-vuotiaat muovipojat saavat aikaan! GW:n onnistuneimpia "perusjamppa" skulpetja, omasta mielestä.
Öh,

Siitä on vähän aikaa kun viimeksi postasin Galleriaan kuvia. Itseasiassa siitä on paljon aikaa kun olen viimeksi ollut aktiivinen sotun käyttäjä. Figuilu jäi vähän tauolle tuossa noin.... 2-3 vuodeksi. Tänä kesänä tyttöystävän kanssa mökkeillessä iski jotenkin hirvee inspis ruveta taas figuilemaan. Sieltä kun sitten palattiin pirauttelin vanhoille harrastuskavereille ja innoissani rupesin höpisemään figuilusta taas.
No, niitä janttereita ei ihan yhtä paljon ruvennut innostamaan kuin itseäni, mutta kunhan vähän intoa sain niihin niin oli kavereita joiden kanssa jakaa. Sovin sitten Skidin kanssa pari matsia vanhaa kunnon seiskaedikan fabaa, jotka pelailtiin tuossa viime kuun puolvälissä. Ensimmäinen matsi jäi puoleen tiehen (neljän tunnin sääntöjen tarkistelun jälkeen), ja toisen matsin taisin voittaa "Massacre"-luvuilla. Ei tällä kertaa tehonnut seiskaedikan kääpiöiden järjetön tulivoima liskoihin.
Matsien jälkeen todettiin molemmat, että Games Workshop on perseestä (kunhan oltiin tarkistettu netistä hinnat ja uusimmat flamewarit ja paskapuheet) ja unelmoitiin, josko tulevaisuudessa saatais aloitettua joku 5-10 figua vaativa strategisempi ihnhimillisempi figuharrastus.

Ohessa hieman kuvia siltä miltä pelit näytti:

http://i.imgur.com/Cj2emii.jpg
http://i.imgur.com/4IK8RPm.jpg
http://i.imgur.com/m6OoGdv.jpg
http://i.imgur.com/hnHLsqM.jpg

Huomattiin luultavasti molemmat figuja kaapista kaivellessa että ei ole ihan muistissa "miksi tuossa on 12 kaverin yksikkö joilta kaikilta puuttuu kädet" ja miksi helvetissä oon paskonut Lord Kroakin basen ja tehnyt siitä objective markerin?". Sen verran oli aikaa siitä että oltiin harrasteltu viimeksi että figut oli aikamoisessa paskaläjässä jossain muovilootissa ja kesken jääneet projektit oli päässeet jo unohtumaan, joskus järkevät tavoitteet haihtuneet muistista. Skidi järjestelmällisempänä ei ollut saattanut figujaan täydelliseen kaaokseen, mulla figuläjät oli aika hirvittäviä.
Pelejen jälkeen ihastellessani rakkaita Liskomiehiäni ajattelin että kyllä tää armeija täytyis nyt edes jossain ajassa saada edustuskuntoon. Oon nuorempana ostellut figuja todella harvakseltaan enkä rakentanut pelimielessä järkevää liskoarmeijaa, vaan ostin pikkuisena vaan ihan saakuli figuja jotka näytti kivalta. Lopputuloksena on armeija joka on maalattu ikävuosien 8-16 välillä. Laatu on enemmän kuin vaihtelevaa. Ohessa paska kuva kaikesta mitä sain kasaan

Oon tässä nyt muutaman viikon sutinut, poistanut maaleja, hionut, liimannut, ja järjestellyt tätä sinisten miesten armeijaa, ja nyt alkaa näyttää tie ja suunnitelma selvältä. Luultavasti en pysty kovaan tahtiin tulosta puskemaan, ja päivitysten välillä saattaa mennä pitkiäkin aikoja, jos saan päivityksiä aikaan ollenkaan.

Eli, ensimmäinen projekti minkä otin työn alle oli skinkkien maalinpoisto ja uudelleenmaalaus. Mulla oli iso läjä skinkkejä (tässä linkissä maalinpoistettuna tasolla "drybrush on avain kaikkeen" maalattuna, ja ne kaipasivat ehostusta.

Ei muuta kuin maalaamaan skinkkejä!

Pohjamaaleissa 7 ja osalle jo ihoon vähän väriä!

Sinistä ihoon!

Melkein valmiina poppoo

Lopputulos (Päivitetty kuva, ei vieläkään toivotulla laadulla tosin)
Kuva

Tähän mennessä skinkkisaldo on 7 uusiksi maalattua, 7 työn alla, ja loput pohjamaalattuna odottamassa maalausta!
Nyt siis armeija jonka maalaustasoon olen tyytyväinen tällä hetkellä näyttää tältä!

Seuraava projekti, 7 skinkkiä lisää ja Saurus Oldblood!

Tämän Threadin tekemistä varten piti ensin laittaa kone takaisin kasaan. Olin purkanut pari vuotta vanhan koneeni kesäksi ettei sillä tulisi vahingossakaan tuhlattua aikaa (osasyy figuilusta innostumiseen). Kasaaminen veikin päälle kaksi tuntia:

http://i.imgur.com/bR4FzX6.jpg
http://i.imgur.com/Esyc1Sk.jpg
Viimeksi muokannut Nummi, Ke 15.05.2024 21:41. Yhteensä muokattu 7 kertaa.
Icony
Viestit: 30
Liittynyt: Ma 22.11.2010 15:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan

Viesti Kirjoittaja Icony »

Se on hieno tunne kun palaa figuilun pariin tauon jälkeen. Itsekkin tässä kesän kynnyksellä tuli se koettua. Hauskaa on, että juurikin samoilla armeijoilla tuli tuossa broidin kanssa harrastusta elvytettyä(lizit ja kääpät). Pelattiin tosin uusilla säännöillä/kirjoilla ja suht tasaista tuntui olevan. Tosin skinkkien julmeton määrä ja ne kymmenet "stand and shootit" myrkyilla ja muilla buusteilla sattui lujaa.

Todella hienoja noi skinkit, jotka olet kerennyt maalaamaan. Tulee komea poppoo jolla onkin sitten taas seuraavan tauon jälkeen kiva innostua!
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Icony kirjoitti:Se on hieno tunne kun palaa figuilun pariin tauon jälkeen.


Ehdottomasti. Ei tätä kovin moni ihminen tee ja vähän yksinäinen olo tulee, kun miettii ettei kauhean moni nauttisi läheskään näin paljon fantastisten pikkutinaukkojen maalaamisesta.
Icony kirjoitti:Itsekkin tässä kesän kynnyksellä tuli se koettua. Hauskaa on, että juurikin samoilla armeijoilla tuli tuossa broidin kanssa harrastusta elvytettyä(lizit ja kääpät). Pelattiin tosin uusilla säännöillä/kirjoilla ja suht tasaista tuntui olevan. Tosin skinkkien julmeton määrä ja ne kymmenet "stand and shootit" myrkyilla ja muilla buusteilla sattui lujaa.

Todella hienoja noi skinkit, jotka olet kerennyt maalaamaan. Tulee komea poppoo jolla onkin sitten taas seuraavan tauon jälkeen kiva innostua!
Kiitoksia kehuista! Arvostan todella, vaikka kuvat ei mielestäni tee oikeutta figuille kun ne nyt on otettu paskalla iPhone4:n kameralla, kun ei järkkäriä talosta löydy. Pitäiskö aloittaa Kickstartteri kameran ostamiseksi. Heh.
En ole tainnut kertaakaan hävitä kaverini kääpänä-armeijaa vastaan. Liekö niin että luemme sääntöjä väärin, mä vaan panostan enemmän, tai armeijakokoonpanot ei salli kaverille ideaaliarmeijaa, mutta joka kerta jollain tapaa on liskot oikeutetun paikkansa maailman herroina ottaneet.


Päivitystä! Oldblood valmistui parin päivän värkkäilyn jälkeen:

Kuva

Propsit sille joka keksii viidennen kuvan perusteella minkä päällä (ei siis tuo noppaboksi) tuo oldblood seisoskelee.

Kommentit tervetulleita!
Avatar
Sykerö
Viestit: 234
Liittynyt: Pe 25.01.2013 11:15

Re: Nummi Maalaa Liskojaan

Viesti Kirjoittaja Sykerö »

too easy... Vanha kunnon 8-bittinen :). Ja täytyy todeta, että todella hyvältä näyttää liskot!
- Blind faith, and unreasonable hatred! -
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Sykerö kirjoitti:too easy... Vanha kunnon 8-bittinen :). Ja täytyy todeta, että todella hyvältä näyttää liskot!
Kiitos kommentista!

Hiton helposti tunnistit! The Secrets out of the bag, here you go:

Kuva

Ehkä jonain päivänä hyvälaatuiset GW:n tinaukot ovat niin kaukainen muisto menneisyydestä että niillä on sama muistoarvo kuin rakkaalla NES:sillä...
7 Skinkin projekti jatkuu, ihonsävyt puoliksi maalattu koko poppoolta. Perkele kun on rankkaa maalata niin pieniä miehiä niin yksityiskohtaisesti niin monta.

Hei pienempien skirmaripelien harrastajat, suositelkaa ihmeessä strategista 5-15 figun (28-32mm) figupeliä jossa on laadukkaat figut joita olisi kiva maalata. Menee hermo tähän GW:n peleihin vaadittavaan figumäärään.
Avatar
Meganiikko
Viestit: 5244
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: JNS

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Meganiikko »

Warmachine/hordes. Suomessa ihan ok-pelaajakunta muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.
Normifigumäärä 5-20 per peruspeli (35pts) ja 8-35 per 50 pts turnauskoko. Riippuen siis miten palhon 10 miehen (10pts) tykinruokaa laittaa lautaselle tai 9pts isoja mörköjä (jota siis saa olla rajattomasti pisterajoitusten sisällä)
"Ferrus, your beard needs a shave." -Fulgrim
"Ok, hit me up fam." -Ferrus Manus
-One of the biggest miscommunications during 30th millennium.
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Nummi »

warhamer116 kirjoitti:Warmachine/hordes. Suomessa ihan ok-pelaajakunta muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.
Normifigumäärä 5-20 per peruspeli (35pts) ja 8-35 per 50 pts turnauskoko. Riippuen siis miten palhon 10 miehen (10pts) tykinruokaa laittaa lautaselle tai 9pts isoja mörköjä (jota siis saa olla rajattomasti pisterajoitusten sisällä)
Oon tosta WarmaHordesta kuullut että ihmiset jotka lähtee siihen touhuun on yllättynyt sitten lopulta siitä kuinka paljon niitä figuja tarvitsee? Onko jotain pientä osviittaa siitä kuinka paljon tuollainen turnauskokoinen armeija kokonaisuudessaan pelkissä figuissa maksaa?
Avatar
Meganiikko
Viestit: 5244
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: JNS

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Meganiikko »

Ite oon vasta aloitellu, 2nd handin kautta ostettuna tuli 50 pisteen armeijalle hintaa 135€, sis. 4 isoa modellia (heavy jackeja), 2 medium modellia (light jackeja), 5 raskasta jalkaväkeä, 12 perusjalkaväkeä ja komentaja ja 2 soloa.
Yht jalkaväki/heavy jack turneekokolista 26 modellia.
Vastaa maalausurakassa about 1 rykmenttiä ja 2 isoa rare monsua ja Lordi.
Tietenkin jos haluaa olla erikoinen lumihiutale niin lätkäsee colossaalin pöydälle joka vie sen 25-30 pts. Pyyhkii kaikella lattiaa mutta jos joutuu 5 pisteen tarpittiyksikköä vastaan niin loru on aika laimeaa.
"Ferrus, your beard needs a shave." -Fulgrim
"Ok, hit me up fam." -Ferrus Manus
-One of the biggest miscommunications during 30th millennium.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8415
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Nummi kirjoitti:Oon tosta WarmaHordesta kuullut että ihmiset jotka lähtee siihen touhuun on yllättynyt sitten lopulta siitä kuinka paljon niitä figuja tarvitsee? Onko jotain pientä osviittaa siitä kuinka paljon tuollainen turnauskokoinen armeija kokonaisuudessaan pelkissä figuissa maksaa?
Jotain 150 - 200€:n lukuja muistelisin kuulleeni, riippuu tämäkin varmaan mistä roikkuu. Halvempaa kuin fabailu, muttei ilmaista. Suhtautuisin figuilun hintaan niin, että kun kuukaudessa laittaa sen määrän rahaa mitä tykkää ja mitä kerkeää maalaamaan, niin sitten aikanaan aina valmistuu jotain käyttökelpoista johonkin. Jos maalaan neljälläkympillä kuussa roinaa, niin sitten se eka Masiina-armeija on varmaan kahdessa-kolmessa kuukaudessa testipeleissä, ja siitä vielä parin kuukauden päästä jo taas parempi. Harva kuitenkaan tulee kerralla hankkineeksi just sen mitä tulee tarvitsemaan, vaan mieli ja ympäristö muuttuu. Tää on siis jatkuvaa investointia, ei kertainvestointeja, ja armeijan oletettu hinta kertoo lähinnä sen missä ajassa saa välineet pelikuntoon.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
marke
Viestit: 935
Liittynyt: Ti 24.12.2002 13:34
Paikkakunta: Tampere

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja marke »

Jos rahankäyttöä miettii figuilussa, niin harrastaa ehkä väärää lajia :D Vaikka tuleehan sitä itsekin välillä puntaroitua, mutta alkaa se olla aika vanha argumentti.

Warmachine/Hordes on, kuten todettua, melkein yhtä kallista kuin GW. Top notch turnauslistojen hinnat nousee yleensä siitä syystä, kun listoja saa olla usein 3. Pelinä WM/H on huomattavasti GW:n pelejä parempi, joskaan ei täydellinen ja skirmishistä ei oikein voi puhua - toki toistaiseksi kokemuksieni mukaan masiinapelaajat pelaavat mielellään pienempiäkin pelejä kuin vakioksi muodostunut 50pt. Oma ensimmäinen Circle listani maksoi 150€+ tms. (kaikki uutena), ja sillä pystyi just ja just pelaamaan 50 pinnan pelejä. Maalaukseen meni pari kuukautta, tosin myin sen nyt sitten melkein samantien.

Fabaan en edes vertaisi. Jotkut Cryx listat saattavat raahata 40-50 infantryä, mutta esim. Hordesin puolella beastipainotteiset listat ovat hyvinkin vähämodelisia - ja silti pärjäävät hyvin. Eikä niitä figuja siis "tarvitse", niitä tekee vaan mieli ostaa :) Muutaman kuukauden pelaamisen jälkeen voin täysin rinnoin suositella tuota WM/H:ta. Se on helkkarin hauskaa, vaikka häviöitä tulee jatkuvasti.

Infinity on kuulemma erinomainen "skirmishimpi" peli laadukkailla figuilla, mutta tällä hetkellä näyttäisi, että se on enemmänkin yksinpeli :D Itsellä ainakin painaa vaakakupissa sekin, että saa pelata hieman useammin kuin kerran kuukaudessa/vuodessa.
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Eihän mulla figuilussa raha ole mikään este sinällään, että jos alan jotain peliä pelaamaan niin tietysti ne figut on jotenkin saatava, mietin vain kukkarolle sopivaa vaihtoehtoa.

WarmaHordes vaikuttaa kovin siistiltä peliltä kyllä mutta skaala tuntuu olevan silti vähän yläkanttiin siitä mitä itse olin kaavaillut. Jotenkin figujen ulkonäkö ja koko pelin maailma ei itselle myöskään nappaa. Ehkä jonain päivänä siihenkin peliin on tosin tutustuttava.
Onkos pääkaupunkiseudulla tuossa Infinityssä suurikin pelaajakunta joka voisi tutustuttaa pelin saloihin? Kun tässä oon erinäisiä skirmaripelejä kattellut se iski silmään lähinnä upeasti maalattujen (selvästi miesten skulptaamien) hyvännäköisten naissoturien takia. Miesskulptaajilta miesharrastajille. Kyllä ne perkele tietää mitä mä haluan.
Noei mutta tosissaan peli näyttää pienikokoiselta ja figujen ulkonäkö natsaa omiin mieltymyksiin. Onko kokemuksia tästä pelistä pääkaupunkiseudulla? Joutuuko tosiaan kärsimään ne pitkät 6 kuukautta ennen kuin peliä pääsee pelaamaan seuraavan kerran?
Avatar
Pariah
Viestit: 1426
Liittynyt: To 13.11.2003 21:25
Paikkakunta: Tampere

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Pariah »

Nummi kirjoitti:Eihän mulla figuilussa raha ole mikään este sinällään, että jos alan jotain peliä pelaamaan niin tietysti ne figut on jotenkin saatava, mietin vain kukkarolle sopivaa vaihtoehtoa.

WarmaHordes vaikuttaa kovin siistiltä peliltä kyllä mutta skaala tuntuu olevan silti vähän yläkanttiin siitä mitä itse olin kaavaillut. Jotenkin figujen ulkonäkö ja koko pelin maailma ei itselle myöskään nappaa. Ehkä jonain päivänä siihenkin peliin on tosin tutustuttava.
Onkos pääkaupunkiseudulla tuossa Infinityssä suurikin pelaajakunta joka voisi tutustuttaa pelin saloihin? Kun tässä oon erinäisiä skirmaripelejä kattellut se iski silmään lähinnä upeasti maalattujen (selvästi miesten skulptaamien) hyvännäköisten naissoturien takia. Miesskulptaajilta miesharrastajille. Kyllä ne perkele tietää mitä mä haluan.
Noei mutta tosissaan peli näyttää pienikokoiselta ja figujen ulkonäkö natsaa omiin mieltymyksiin. Onko kokemuksia tästä pelistä pääkaupunkiseudulla? Joutuuko tosiaan kärsimään ne pitkät 6 kuukautta ennen kuin peliä pääsee pelaamaan seuraavan kerran?
Tuolta saattaa ainakin löytää demottajia: viewtopic.php?f=16&t=108185
Give a warjack coal and you warm him for a day. Give a warjack an axe, and you warm him for his whole life... with coal ripped from the cold dead boilers of his enemies.
Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3420
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan »

Nummi kirjoitti:Onko kokemuksia tästä pelistä pääkaupunkiseudulla? Joutuuko tosiaan kärsimään ne pitkät 6 kuukautta ennen kuin peliä pääsee pelaamaan seuraavan kerran?
Käytännössä joka sunnuntai on Infinity peliä. Pääkaupunkiseudulla taitaa olla n. 12 pelaajaa, äkkiseltään veikattuna.
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Nummi »

No ***** saakuli tuplapostaus.
Viimeksi muokannut Nummi, Ti 19.08.2014 21:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (11.8 - Saurus Oldblood)

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Dr. Icchan kirjoitti:
Nummi kirjoitti:Onko kokemuksia tästä pelistä pääkaupunkiseudulla? Joutuuko tosiaan kärsimään ne pitkät 6 kuukautta ennen kuin peliä pääsee pelaamaan seuraavan kerran?
Käytännössä joka sunnuntai on Infinity peliä. Pääkaupunkiseudulla taitaa olla n. 12 pelaajaa, äkkiseltään veikattuna.
Hienoa että on noin usein pelejä! Kunhan kukkaro vähän tästä karttuu saatankin vähän hypätä tuohon Infinityn jännään maailmaan jollain starter-pakkauksella ja tulla ottamaan turpiini!Päivitystä projektiin tulee, kun syksy pikkuhiljaa alkaa jo puskea päälle. Maalarin kurkku ei tyksinyt perjantai-illan liian viileästä säästä ja tässä on sitten viikonloppu ja alkuviikko oltu kipeänä. Onpahan ollut aikaa nörtteillä ja maalata!

Toinen satsi Skinkkejä valmistui tuossa viikonloppuna. En ehtinyt niistä missään vaiheessa hyvää kuvaa napsaisemaan, pitää ottaa uusia huomenna jos aurinko pilkahtaa jossain välissä pilvien takaa! Tässä kuitenkin tämänhetkinen pelistandardeihin maalattu skinkkirypäs. 2x7 olen nyt maalannut ja loput 8 on maalattu parisen vuotta sitten.

Kuva

Maalausinto laski tossa tokassa seitsemän kaverin satsissa. Muunmuassa suomuja ei ole highlightattu ollenkaan. Perusväri ja washi päälle kuten aikaisemmissakin mutta en sitten jaksanut viimeistellä. Kullat on myös maalattu ihan perseinteisellä shining gold washi kombolla ajan säästämiseksi. Ensimmäisen satsin jälkeen viisaampana ja maalauskäsi taas tottuneempana tuo ihon maalaus tuntui onnistuvan paremmin ohuemmilla maalikerroksilla.

Skinkkien maalaamisen jälkeen alkoi pikkuhiljaa väsyttää jo pienten äijien maalailu joten otin pitkään mielellä olleen itselle hyvin rakkaan figun työstön alle. Kroq-Gar on Grymlog on nyt työstön alla. Itse en tätä figua minään Failcastina ole ostanut. Se on joskus vuonna 2007, tai 2009 ostettu figu ja yksi parhaimpia omistamiani. Maalaus onkin sitä tasoa että se on yritetty suoraan tuosta mallikuvasta matkia :D Tässä ukko lähdössä maalinpesuun.

Kuva


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Figun putsailu ja osiin hajottaminen oli melkoinen urakka. Maalikerroksen alta paljastui 14-15 vuotiaana Greenstuffin virkaa toimittanut liimakerros liimakohtien saumoissa, jota sai sitten veistellä huonolla puukolla sieltä ulos. Hiomattomia valusaumoja ja jopa niitä ***** pikkuisia tinatikkuja joita sojotti GW:n vanhoista ukoista aina oudoista paikoista oli jäänyt huomaamatta. Kun koko figu oli saatu hajotettua ja siistittyä, alkoi Grymlogin uudelleenkasaus. Isossa Carnosauruksessa oli aina hankala häntä joka irtoili ensimmäisellä kasauskerralla jatkuvasti, joten nyt sen sitten pinnasin kunnolla loppuruumiiseen. Saumakohtiin käytin normi-Greenstuffin lisäksi minulle täysin uutta Liquid Greenstuffia. Vituiksihan se meni ensimmäisellä kerralla, kuten viimeisestä kuvasta näkyy. Hammasharjalla ja käsisaippualla onneksi sain hiomisen jälkeen myös turhan pitkälle levinneen Green Stuffin irtoamaan, ja saumat jäi ihan näteiksi.
'
Tässä lähipäivinä aloittelen sitten Carnosauruksista Uljaimman maalailua! Sormet jo syyhyää päästä kokeilemaan millaiselta tuntuu pistää kaikkensa peliin pitkästä aikaa.
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi Maalaa Liskojaan (19.8 - Kroq-Gar&Grymlog ja Skink

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Päivitystä parempien ja useampien kuvien muodossa!

Ensialkuun figuja jotka on maalattu KAUAN sitten mutta joita vasta nyt päätin räpsiä kuvia kun nyt kerran liskoprojektin kimpussa olen!

Tehenhauin, Prophet of Sotek!

Kuva

Vanha kunnon Slanni, jonka tuoli pitäisi maalata uudestaan kun se on nähtävästi jossain välissä päässyt likaistumaan!

Kuva

Skinkeistä parempia kuvia!

Kuva

Stegadon joka oli viimeisiä projekteja ennen harrastuksen tauolle laittamista.

Kuva

Ja viimein koko konkkaronkka jonka maalausjälkeen olen tällä hetkellä tyytyväinen!

Kuva
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi maalaa liskojaan (2024 - Projektin henkiin herätys)

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Noniin!

Nuorena aikuisena miniatyyriharrastus väistyi erinäisten "seksikkäiden" ja "swag-lit-fire" aktiviteettien, kuten videopelien ja musisoinnin tieltä. Kun 30. ikävuosi lähestyy, tuntee elämässä vähän saavuttanut 90-luvun kasvatti karmivan tunteen hiipivän niskaa ylös. Mikä tämä yhtäkkinen herääminen on? Jostain syystä keskittymiskyky on kadonnut, elämä on yhtä häiriötekijöiden vilinää, ja Zoomereita vastaan ei pärjää enää internetsin PVP lobbyissa (jos sellaisia enää on). Identiteettikriisi ja elämäntapojen mullistus alkaa.

Palasin kesken jääneeseen 6. edikan Liskojen maalaamiseen! Tarkoituksena oli alun perin saada itselle suurta tunnearvoa kantavat figuurit sellaiseen kuntoon, että voin esitellä niitä sisustuselementtinä, ja ylpistellä vastentahtoisesti katseleville vieraille suurilla pienillä taiteellisilla saavutuksillani. Maalaaminen sujuu hitaasti lääkkeiden sekä kofeiiniaddiktion aiheuttamasta käsien tärinästä, sekä keskittymiskyvyn vuosien mittaa heikkenemisen myötä.

Hieman reilu vuosi tässä on vierähtänyt harrastuksen saloihin uudelleen perehtyessä, ja maalausrutiinia on alkanut löytyä. Ruiskumaalaamiseen en ole vielä hurahtanut, vaikka kaiken maailman aloittajasettejä tulee selattua kerran pari viikossa. Ihan vanhanaikaisella spraymaali + akryylejä kerroksissa metodilla ollaan toistaiseksi siis menty! Maalaamisen intoa on niin paljon helpompi ylläpitää tätä nykyä, kun Youtube ja Twitch ovat täynnä lahjakkaita, runsain käsin tietoa ja taitoa jakavia opettajia.

Maalattavaa:
 • ☑ Lord Kroak (6th)
 • ☑ Slann Mage-Priest (6th)
 • ☑ Kroxigor (x3, 6th)
 • ☑ Skink Skirmishers (x24, 6th)
 • ☐ Temple Guard (x20, 6th/7th)
 • ☐ Saurus Warriors (x20+, 6th)
 • ☑ Salamander Hunting Packs (x2 6th, 1x 3D-print)
 • ☐ Terradon Riders (x2, 6th)
 • ☐ Kroq-Gar on Grymloq (6th)
 • ☐ Tehenhauin (6th)
 • ☐ Skink Priest (6th)
 • ☐ Skink Chief (2x, 6th)
 • ☐ Stegadon (5th)
 • ☐ Cold-One Cavalry (11x, 6th)
 • ☐ Chameleon Skinks (3x, 6th)
Nyt on valmiiksi (-ish) saatu jo tyydyttävä joukko figuja! Maalaamiseen paluu tapahtui aluksi Skinkkien parissa. Ah, mitä tuskaa ja nautintoa nuo nyt jo 20-vuotiaat muovipojat saavat aikaan! GW:n onnistuneimpia "perusjamppa" skulpteja, ainakin omasta mielestä.

Aloitetaan kuitenkin listan yläpäästä. Kroak oli eräänlainen koekalu, ja olen uusien värikokeilujen sekä tekniikoiden hakemisen jäljiltä hieman tyytymätön lopputuloksen sekavuuteen. Värimaailma samanaikaisesti hieman sekoittuu tasaiseksi massaksi, ja toisaalta figun "kiinnostusta keräävät" kohteet on maalattu jälkikäteen katsottuna hieman liian monimutkaisiksi. Maskissa olisi ollut hyvä pysyä kahdessa värissä, ja tuolissa jättää monta wash-kerrosta pois, luottaen tuttuihin dry-brush/highlight viimestelyihin. Tämä kaveri on saanut monta kerrosta satiinilakkaa pintaan sudista, sillä metalliset painavat sammakot tuppaavat luomaan nahkansa käytössä helposti. Osa ulkonäön ongelmista saattaa lieventyä kun saan käsiini mattalakkaa, jotta Kroak saisi ainakin itse hieman "kuivemman" ulkokuoren.


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
KuvaKroakin opeista viisaampana työstöön meni melkein sama tuoli, tällä kertaa elävällä sammakolla. Edelleen yksi minun suosikkifiguista koko GW:n tuotannossa. Slann Mage-Priest!


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
KuvaEnsimmäinen, ja melkein vuoden kestänyt maalausurakka: Skinkit ja heidän isokokoiset (melko kamalat 6. edikan skulpti) serkkunsa, Kroxigorit!


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Siinä. Postailen lisää kunhan joskus herran vuonna 2078 saan seuraavat figut projektista valmiiksi, ja vaivaudun väkertämään taas jonkun DIY photobooth-järjestelyn. Omat puhelimella otetut kuvat ovat poikkeuksetta aivan kamalia, mutta harkitsen silti vielä WIP kuvien tänne jakamista, jotta säilyy joku jakamisen välityksellä saavutettu projekti-into päällä.

Seuraavaksi työstössä ovat Salamanterit. Yksi on jo puoliksi valmis!


Toivon kaikille maalaamisen & pelaamisen iloa. Muistakaa rakastaa, Örkit ovat 40k:n ainoat hyvikset, Angry Snake God Noises, Kremlo came from Space, etc etc!
Viimeksi muokannut Nummi, Ke 15.05.2024 21:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Nummi
Viestit: 935
Liittynyt: La 26.04.2008 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nummi maalaa liskojaan (2024 - Projektin henkiin herätys)

Viesti Kirjoittaja Nummi »

Salamanterit tulivat valmiiksi!

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Koko kolmen konkkaronkasta en ole ehtinyt kameralla ottaa kuvia, mutta tässä puhelimella nopeasti napsaistu.

Kuva
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Galleria”