[KoW] Pienet sääntökysymykset

Warhammer FB -pelin säännöt ovat yleensä hieman tulkinnanvaraiset. Tällä palstalla keskustellaan eri sääntöjen toteutuksesta, tulkinnoista sekä mahdollisista ongelmatilanteista.
Ipp3
Viestit: 183
Liittynyt: Su 13.09.2015 16:55

[KoW] Pienet sääntökysymykset

Viesti Kirjoittaja Ipp3 » Ti 13.09.2016 08:49

Tehdäänpä KoWia varten oma sääntökyssäriketju. Eli ne pienet kysymykset, joita varten ei omaa ketjua tarvita tänne vaan.

Ainoana toiveena olisi se, että vastauksissa viitattaisiin sääntökirjan tekstiin, FAQ-dokumentteihin jne, eli tarjotaan omille tulkinnoille lähteet. KoW on aika simppeli peli, mutta joskus tulkinnanvaraa löytyy.

Aloitan itse samantien:

Loot-skenaarion tokenien kantamiseen liittyen; Jos yksikkö, joka kantaa tokenia kuolee ampumiseen, säännöt käskevät asettamaan tokenin minne tahansa yksikön footprintin sisällä. Kuka tokenin asettaa?

Oma järki sanoisi, että yksikön omistava pelaaja saisi päättää, mutta säännöistä en vastausta löytänyt äkkiseltään.

Ippe

Avatar
El Capitan
Peliporukkavalvoja
Viestit: 5492
Liittynyt: Pe 17.12.2004 21:55
Paikkakunta: Tuuliklaani / Pori
Viesti:

Re: [KoW] Pienet sääntökysymykset

Viesti Kirjoittaja El Capitan » Pe 16.09.2016 22:09

Onpas tosiaan jännä kysymys.
Sivu 87 toka kappale alku kirjoitti:A unit may drop any loot counters it is carrying at the start of any move - simply place counters anywhere...
Sivu 87 4:s kappale alku kirjoitti:If one of your units is routed while carrying loot, place the counters anywhere...
Sama kappale myöhemmin kirjoitti:If the unit was destroyed in melee, your opponent automatically distributes the loot counters however they like...
Mun valistunut mielipiteeni sanoo, että niin kauan kunnes toisin sanotaan, loottia kantavan yksikön omistaja päättää mihin lootti laskeutuu, kun siitä pitää luopua. Ainoastaan lähiksessä tuhoutuessaan vastustajalla on sanomista lootin sijaintiin.

Mullakin on kyssäri. Olen yrittänyt etsiä mainintaa sääntiksestä, mutta en löydä. Sotakoneella on Att1 blast D6+x. Hän päättää ampua kohdetta, jolloin osuminen tapahtuu 7+:lla. Millä sivulla on maininta, miten toimitaan kyseisessä tilanteessa? Tunnen oloni sokeaksi.
Soturin ei tarvitse vuodattaa verta voittaakseen taistelun.
- Sinitähti

Avatar
Rune
Peliporukkavalvoja
Viestit: 6295
Liittynyt: Ma 06.01.2003 15:18
Paikkakunta: Joensuu

Re: [KoW] Pienet sääntökysymykset

Viesti Kirjoittaja Rune » La 17.09.2016 09:06

Itse arvoin viime viikonloppuna Lootin counterijupakan vastaavasti vastaavin perustein. Intentio tuntuu olevan se, että yksikön omistaja valitsee. Vertasin kyseisen osan kappaleiden kirjoitusmuotoja.
Rulebook p.61 kirjoitti:However, if modifiers to the roll mean that the unit would need more than 6 to hit, it can still use ranged attacks and will need 6 to hit, but it only rolls dice equal to hald of its Attacks (rounding down).
Boldaus omani.

KoWin kirjoittajatiimin tyylin tuntien jossain olisi voinut kuvitella lukevan, että "Huomaathan kuinka tässä tilanteessa sotakoneet eivät voi ampua". Sitä en ole vielä löytänyt.
#Ostium
http://cabal-ostium.blogspot.fi/

For a Pessimist, I'm pretty Optimistic

Ipp3
Viestit: 183
Liittynyt: Su 13.09.2015 16:55

Re: [KoW] Pienet sääntökysymykset

Viesti Kirjoittaja Ipp3 » La 17.09.2016 16:08

Manticin omilla foorumeilla tuli RC:n vastaus tuohon loot-kyssäriin: omistaja laittaa ja kokonaan yksikön footprintin sisälle.

Tuo sotakonekyssäri on aika hyvä.. itsellä oma intuitio sanoisi että ei, ei saa ampua. On tapa noudattaa sääntöjä ja se on laskea shottien määrä nollaan.

Ippe

Avatar
116
Viestit: 5051
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: Joen suu(ssa)

Re: [KoW] Pienet sääntökysymykset

Viesti Kirjoittaja 116 » La 17.09.2016 17:51

hm, rounding down
5 hyökkäystä puolitetaan, saadaan 2.5 roundataan alas eli 2.5->2 hyökkäystä.
1 hyökkäystä puolitetaan, saadaan 0.5 roundataan alas eli 0.5 -> 0 hyökkäystä.

Eikai siinä kummempia. Joillain yksiköillä on attack 0 joten ei sinänsä ole edes kovin hullu idea.
Kokeilkaa Kings of Waria. Hilpeän hauska fantasia-blokkimähinäpeli. Ilmaset säännöt kanssa.

Manticin uuden scifi-taistelupelin alphasäännöt on ulkona!
Check them out!

Avatar
rpr
Viestit: 365
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: [KoW] Pienet sääntökysymykset

Viesti Kirjoittaja rpr » Ke 27.06.2018 19:25

CoK18 -lisäsäännöistä/korjauksista:

Uusilla taioilla on "fixed number of dice" - tarkoittaako tämä vain sitä, että toisin kuin aiemmat taiat, jokainen saa nämä taiat samalla noppamäärällä, vaiko myös sitä, ettei noppamäärää voi muuttaa esim. Black Iron Crownilla?

Ipp3
Viestit: 183
Liittynyt: Su 13.09.2015 16:55

Re: [KoW] Pienet sääntökysymykset

Viesti Kirjoittaja Ipp3 » To 05.07.2018 09:40

FAQ:ssa todetaan, että noppamäärään vaikuttavat asiat kuten Godspeakerin kyvyt ja EoD:n Monoliitti antavat lisänoppia, elikkäs kyllä toimii.

Ippe

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Säännöt”