40k 5. editio -huhut

Warhammer 40.000 -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Lukittu
Avatar
mv40k2
Viestit: 979
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja mv40k2 »

Huhut edenneet 3.kierrokselle:
http://belloflostsouls.blogspot.com/200 ... und-3.html

Täytyy sanoa että näyttää mielenkiintoiselta. Näyttäisivät olevan palaamassa askelen takaisin 2.ed suuntaan, yliyksinkertaistetun (oma mielipide) 3. ja 4.ed jälkeen. Huomasin huhulistalla monia 2.ed sääntöjä ja ajatuksia joita palautetaan.

Huhut on huhuja, eikä tuosta varmaan asiallisilla house ruleilla suoditun 2.ed veroista tule, mutta IMHO varmasti askel oikeaan suuntaan ja kelvollinen kompromissi nopean (3. ja 4.ed) ja tarkan (2.ed) pelaamisen väliltä.

EDIT: Ylläoleva kirjoitetu ehkä ajatellen omaa peliporukkaa, joka on jämähtänyt pelaamaan 2.edikkaa. Asiallinen uusi edikka antaisi ehkä mahdollisuuden palata taas valtavirtaan. :)

EDIT 2: Kiitos Rakath kun vinkkasit että 3.huhut eivät ehkä ole luotettavia. BoLS-saitin huhujen luotettavuudesta kun ei aina tiedä, ja ei tule seurattua niin paljoa että tietäisin eri lähteiden taustoja.

-mv40k2
Viimeksi muokannut mv40k2, Ti 15.01.2008 20:55. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
Rakath
Maalajakisälli 2007
Viestit: 633
Liittynyt: Ma 12.05.2003 19:13
Paikkakunta: Tornio
Viesti:

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Rakath »

No jaa, noihin uusimpiin huhuihin en kyllä usko pätkän vertaa. Eivät ole käsittääkseni yhtään virallisesta lähteestä, Warseerissä alunperin huhut julkaissut tyyppi sanoi kuulleensa ne kaupan myyjältä, joka vissiin tuntee ehkä kai jotain GW:n sakkia, ehkä.
Eli niiden pohjalta ei kannata alkaa pelihousuja repimään. Osa noista kuulostaa kivoilta, osa aika järkyttäviltä (area terrain ei blockaa lossia) ja osa on selvästi ihan liian monimutkaista ja hidastavaa nyky-GW-peliksi (mm. savejen allokointi ennen heittoja).

Pidän vieläkin sitä Brimstonen viimeisintä listaa ainoana luotettavana lähteenä (eli tuolta BoLS-blogista "2nd set of rumours" huhut)
Avatar
Huru-ukko
Viestit: 2542
Liittynyt: Su 12.06.2005 13:16
Paikkakunta: Oulu

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Huru-ukko »

No ei tämä ainakaan huonontua voi :D

Vaikka kyllä 40k mielestäni pientä piristystä kaipasikin. Onhan niitä oikein hyviäkin pelejä maailmassa olemassa, mutta 40k:n on helpoin löytää pelikavereita. Tulevaisuuden 40k. Pelissä on vain 1 kierros. Depon jälkeen alkaa suoraan lähis. Rotuina on vain marinet ja kaaosmarinet. No vitsi. Vuosi sitten ajattelin suurinpiirtein noin, mutta näiden apokalypsien ja muiden tultua, on toivoa jopa pelin parantumisesta. Saas nähä. Voihan siinä olla jokin aivan hirvittävä kämmi, jota ei ole oikein huomattu edes mainita erityisesti. Vähän niinkuin apocista puuttui VDR tai Citief of deathista kunnolliset talosäännöt... Tästä voisi puuttua joku hirmu olennainen juttu. Toivon näin, niin en pety, jos peli on parempi, kuin odotukset. Ajatelkaa, jos pelissä ei olisi kranaatteja ollenkaan. Olisi vain sellainen kummallinen kyky, joka poistaa koverit viholliselta. Tai siis ei poista, mutta jotenkin hämärällä logiikalla muuttaa initiativea, joka ei liity mitenkään räjähteisiin... Eikäkö öh...

Ainiin. Ei kannata kommentoida noita minun juttuja noista cities of deatheista. Minulla oli silloin aivan utopistinen kuvitelma siitä kirjasta, ja siksi pettymys oli melkoinen :)
Luumumehu on soturien juomaa
Avatar
Drâyhèn
Viestit: 907
Liittynyt: Ke 23.03.2005 17:44
Paikkakunta: Oulu

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Drâyhèn »

Ihan jännän kuuloinen edikka, mutta ei varmasti pidä paikkaansa joku Blastien scatterointi, ei vaan tunnu järkevältä. Miettikääs, miten joku Frag/Krak missile tai Prismin kanuuna scatteroi? Entäpä Blastmaster?
Ei tuolla muuten mitään täysin järjetöntä näyttänyt olevan.
"I saw your precious Emperor. A handful of times, back in the age before he betrayed us all. And he was no god. Perhaps not a man. But never a god."
Avatar
Rakath
Maalajakisälli 2007
Viestit: 633
Liittynyt: Ma 12.05.2003 19:13
Paikkakunta: Tornio
Viesti:

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Rakath »

Nyt se Warseerin foorumilla huhuja laukonut tyyppi on listannut lisää 5. edikan uudistuksia.
Selitti myös tarkemmin mistä on huhunsa onkinut. Kuulemma hän oli nähnyt esiversion uudesta sääntökirjasta. Se oli vielä pelitestattavana, ja siinä oli käsin tehty merkintöjä. Myös kaikki kuvat puuttuivat.

En siltikään oikein usko noihin huhuihin.
Varsinkin tuo, että woundit allokoidaan ennen saveja, kuulostaa järjettömästi peliä turhaan hidastavalta säännöltä. Esim jos joku iso lauma rapidfirettäviä krootteja paukoo kymmenen woundia yksikköön. Joudut heittämään kymmenen savea, jokainen noppa erikseen, jokaista unitissa olevaa figua kohden. Aivan liian hidasta ja täysin turhaa. Minusta tuo nopea haavoittumissysteemi on ainoita oikeasti toimivia 40k:n sääntöjä. Hitit - woundit - savet. Kaikki vain kourallisina noppia. Ja kuolleet pois mistä haluaa. Nopeata, toimivaa.

Warseerin luottoihminen Hellebore epäili, että nuo jutut ovat netissä kiertävästä fanitekoisesta sääntökirjasta, jota on erehdytty pitämään GW:n omana pelitestaus-kirjana.

Jos haluatte kuitenkin tutustua viesteihin, ne löytyvät täällä ja täällä.
(Pistin suorat linkit, toivottavasti ohjaavat oikeaan viestiin. Sitä 40+ sivuista huhuketjua on vähän tyly selata läpi parin viestin perässä.)
vompovompatti
Viestit: 2300
Liittynyt: To 22.09.2005 17:54

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja vompovompatti »

Onhan tuossa joitain aivan järjettömiä sääntöjä, jotka vaatisivat jälleen kerran uudet codexit kaikille. Vaikea koittaa ottaa vakavasti kun tarjotaan että tankit eivät enää scoreta ja defensive weaponin strena raja laskisi neloseen. Ainakin tuo nopeuttaisi peliä, kun ei tarvitse liikkua koko pelin aikana omalla kaartillani, mutta miksi en vaikka alkaisi pelaamaan jatsia tai jotain muuta noppapeliä?
I am the king of Rome, and above grammar.
-Sigismund, Emperor of the Holy Roman Empire

Ostan Cadian Lasguneja ja niihin kuuluvia käsiä!
Avatar
Remington
Viestit: 1831
Liittynyt: Ti 21.03.2006 23:04

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Remington »

Toi yksi juttu nappas mun mielenkiinnon. Tai siis jos käsitin sen oikein. Maasto ei hidasta monsuja ollenkaan?! Nidzeillä aika hyvät mahkut kulkea maastojen läpi hyötyen covereista täysin ja jos ammuntapheississä saa fleettiä (tulevan edikan huhu siis) tulee olemaan lähisfexiä kentillä! Nämä kun tulevat olemaan juustoa!
Näiltä kun ei enää oikein pakoonkaan pääse! Olettaen vielä että ajokitkin pysyttelevät tulevaisuudessa enempi paikallaan, että saavat ammuskella jos S4 ja pienemmät ovat defencewepoja!
"You're right. The Devil has come. Look
at me. I am the Devil." -Charles Remington-
Avatar
Kurimus
Viestit: 1486
Liittynyt: Pe 22.08.2003 17:48
Paikkakunta: Tampere

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Kurimus »

Remington kirjoitti:Maasto ei hidasta monsuja ollenkaan?!
Ei se niitä nykyäänkään käytännössä lainkaan hidasta. 3d6 rerolleilla tuottaa melko varmasti vähintään sen 5" liikettä maaston läpi.
"Silmitön väkivalta on vilpittömin ja läheisin ihmiskontaktin muoto."
-Sörkan Sika-Harri-
Avatar
Rakath
Maalajakisälli 2007
Viestit: 633
Liittynyt: Ma 12.05.2003 19:13
Paikkakunta: Tornio
Viesti:

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Rakath »

Tuo "only troops counts as scoring units" huhu on tullut Brimstonelta, joka on aikaisemmin osoittanut olevansa luotettava lähde. Brimstone kyllä itsekin myöntää, että nämä ovat vasta huhuja, eivätkä välttämättä lopullisia sääntöjä. Ehkä niitä on pelitestattu, mutta eivät välttämättä päädy tuossa muodossa lopulliseen kirjaan.
Toisaalta, jos tehtäväsysteemi muuttuu täysin (ei enää alpha/omega/gammaa), niin sitä ei tiedä miten tuo scoring unit -muutos käytännössä peliin vaikuttaa. Varsinkin jos muutokset LoSin ja maastosääntöjen suhteen toteutuvat, on se "troops only score" vain yksi pieni osa isompaa kokonaisuutta.

Marssisäännöstä (eli ampumisen sijaan saa liikkua d6 tuumaa) ei olla kuultu vielä kaikkia puolia. Ehkä se on vain infantrylle, ei monstrous creatureille, tai jotain muuta rajoituksia. Myöskin, sillä kierroksella kun marssii, ei voi assaultoida.

Ajoneuvojen suhteen tulee enemmänkin muutosta kuin tuo str 4 defensive weapons. Jos samoihin huhuihin uskoo, niin ajoneuvoilla voisi ajaa ukkojen päälle (ei nössöä tank shockia vaan kunnolla), ja sekin muuttuu, paljonko saat ampua tietyllä liikematkalla. Toisaalta, itse en usko tuohon str 4 defence weapon -huhuun ollenkaan. Monellako armeijalla on edes str 4 aseita tankeissa? Marineilla taitaa olla pintle stormari ainoa.

Eiköhän tilanne selkiydy kun pääsemme lähemmäs kesää. Kesä/Syksy '08 on luvattu viitosedikan julkaisuajankohdaksi. Kuitenkin se huhu että 5. laitos olisi vain pientä viilausta, ja vanhat codexit käyvät sellaisinaan, alkaa kuulostamaan pötypyheelta.
Avatar
Nólimon
Peliporukkavalvoja
Viestit: 431
Liittynyt: Ma 29.12.2003 23:24
Paikkakunta: Oulu

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Nólimon »

Itselläni tuli näitä huhuja lueskellessa ja niitä uutukaiseen Örkki kirjaan verratessa mieleen että tuo kirjanen vaikuttaa monelta osalta täysin suunnitellulta uusia muutoksia silmällä pitäen. Troopeiksi saa jos ja vaikka mitä mikä tukisi Trooppien muuttumista scoring uniteiksi. Kommandot osaavat tuon pöydänlaidalta sisään marssimisen mikä voipi olla tulevaisuudella isolla osalla uniteista myös mahdollisuutena. Trukkien hajoamistaulukossa on yhdenmukaisuutta entanglementin katoamisen kanssa samoin kuin s3 hiteissä matkustajille. Samoin reinforced ram vaikuttaa juurikin rammimista varten suunnitellulta. Bik Mek olisi melko laillla järkevä jos ei voisi piilotella enää muiden omien takana paukutelemassa pyssyllään joten senkin tehokkuus siitä hieman tasoittuisi. Siinä nyt muutama mitä muistin äkkiseltäni... mutta joka tapauksessa pointti oli että joko Örkki kirja on kerrankin hyvin suunniteltu tulevaa silmällä pitäen tai sitten huhujen levittäjät ovat keksineet juttujaan muun muassa tämän kirjan pohjalta. Yhteneväisyyksiä kuitenkin selvästi on...

N-Edit:

Tuli mieleeni vielä mainita että kesä julkasuajankohtana tuntuu jotenkin oudolta jos kesäkamppanja on juuri menossa. Varsinkin kun tänä vuonna olisi kai 40k:n vuoro jälleen. Mielestäni järkevä ajankohta kirjan julkaisulle olisi siten vasta syksyllä mikä muutenkin on ollut GW:n normaali julkaisuajankohta viimoisimmille edikoille. Toisaalta loppukevätkin voisi sopia yhteen kamppanjan kanssa mutta tuntuisi aika oudolta niin lyhyellä varautumisajalla ennen kamppanjaa puklauttaa kirja ulos. Mutta mitä pikemmin niin sen parempi joten toivottvasti kirja tulee ulos jo vaikka helmikuussa. :D
Sopor Aeternus
Avatar
Rakath
Maalajakisälli 2007
Viestit: 633
Liittynyt: Ma 12.05.2003 19:13
Paikkakunta: Tornio
Viesti:

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Rakath »

Voi hyvinkin olla, että viimeisimmät codexit (örkit ja kaaos) on tehty 5. laitosta silmälläpitäen.
Uuden laitoksen vaikutuksen joku väitti nähneensä jo WD:n battlereporteissa. Kaikki sääntömokat eivät ehkä ole olleetkaan suoria virheitä, vaan pelaajat ovat epähuomiossa käyttäneet 5. laitoksen sääntöä. Myöskin uusissa reporteissa on ollut todella paljon trooppeja mukana (mm. örkit vs marinet, tactical squadeja transportein isot laumat), joka voi olla seuraamusta vitosedikan pelitestauksesta. Näin ainakin joku Warseerissä uskalsi arvata.

Vitosen julkaisupäiväksi Brimstone veikkaa syksyä '08, samalla kun järjestetään GDUK'08.
Avatar
Huru-ukko
Viestit: 2542
Liittynyt: Su 12.06.2005 13:16
Paikkakunta: Oulu

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Huru-ukko »

Voi pahus. Pitää kai alkaa maalata lisää trooppeja. Minä kun menen yleensä minimitroopeilla ja pääosa armeijasta heviä ja eliittiä. Tavallisisa dudeja 0. Toivottavasti tankit saisivat sentään aseensa säilyttää.
Luumumehu on soturien juomaa
Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1743
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue »

Vielä ei tosiaan kannata nuolaista puoleen tahi toiseen. Toivon kyllä, että huhut rajuista uudistuksista pitävät paikkansa. Niinhän se on, että paskasta ei hiomalla saa timanttia, mutta jos heittää vanhat kakat pois ja aloittaa aivan alusta niin voi saadakin jotain aikaan. Ei sillä, ettenkö vielä tykkäisi silloin tällöin pelata 40k matsia, mutta mitä enemmän on tullut muihin pelisysteemeihin tutustuttua niin kyllä 40k on alkanut tuntua aika kököltä. Sääli sinänsä koska fluffista ja ideasta löytyy kyllä potentiaalia vaikka mihin eivätkä figutkaan ihan toivottomia ole.
Avatar
mv40k2
Viestit: 979
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja mv40k2 »

Hands_of_blue kirjoitti:Vielä ei tosiaan kannata nuolaista puoleen tahi toiseen. Toivon kyllä, että huhut rajuista uudistuksista pitävät paikkansa. Niinhän se on, että paskasta ei hiomalla saa timanttia, mutta jos heittää vanhat kakat pois ja aloittaa aivan alusta niin voi saadakin jotain aikaan.
Olen samoilla linjoilla. Taidan pohjimmiltani myös toivoa uutta alkua, pohjana kaiken 4 edellisen edikan parhaat puolet tiivistettynä uudeksi timantiksi. Menköön codexit ja supplementit uusiksi, ei haittaisi pätkääkään. Ei varmaan toteudu, mutta saahan sitä toivoa :)

Kelpaa myös suht isoilla muutoksilla ruuditetty, mutta codex yhteensopivuuden säilyttävä edikka (jos sellainen nyt on mahdollista tehdä). Pikkuviilauksiin en tyydy, silloin jään mielummin pelaamaan vanhoja edikoita.

Ensi syksyä mielenkiinnolla odottaen...

-mv40k2
Ozrius
Viestit: 30
Liittynyt: Ma 08.03.2004 17:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Ozrius »

Itse kuulin huhua, että taitavimmat astropaatit ovat onnistuneet näkemään tulevaisuuteen ja löytämään warpin syövereistä, BittiVirran pyörteistä, esiversion sääntökirjasta. Sehän tosin olisi niin kerettiläistä, että inkvisitio joutuisi suorittamaan toimenpiteitä jos kukaan erehtyisi sanomaan liikaa.
*Köh*

Olenkohan jo tulossa vanhaksi, kun tuntuu että GW:n peleistä tulee aina vain useammin uusia versiota, ja 4. editiokin tuntuu vielä niin uudelta... Muistan vielä ne ajat kun 3. editio oli uusinta ja hienointa, ja kun mariinit olivat vielä sinisiä ja peitettyjä sentin maalikerroksella...
/me vaipuu nostalgiaan ja katoaa taakse vasemman kautta
Avatar
Kurimus
Viestit: 1486
Liittynyt: Pe 22.08.2003 17:48
Paikkakunta: Tampere

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Kurimus »

Ozrius kirjoitti:Itse kuulin huhua, että taitavimmat astropaatit ovat onnistuneet näkemään tulevaisuuteen ja löytämään warpin syövereistä, BittiVirran pyörteistä, esiversion sääntökirjasta.
Veikkaan että jos jotain on löydetty niin kyse on tästä:
Rakath, tässä samassa topicissa, kirjoitti:Warseerin luottoihminen Hellebore epäili, että nuo jutut ovat netissä kiertävästä fanitekoisesta sääntökirjasta, jota on erehdytty pitämään GW:n omana pelitestaus-kirjana.
Eiköhän se kirja esiversioineen pysy tiukasti GW:n holvissa kunnes aletaan tiettyjen luottoihmisten kautta tiputtelemaan valikoituja huhuja massojen mielenkiinnon nostamiseksi ennen julkaisua.
"Silmitön väkivalta on vilpittömin ja läheisin ihmiskontaktin muoto."
-Sörkan Sika-Harri-
Avatar
Rakath
Maalajakisälli 2007
Viestit: 633
Liittynyt: Ma 12.05.2003 19:13
Paikkakunta: Tornio
Viesti:

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Rakath »

Voihan se toki olla se fanisääntiskin, mutta yleinen konsensus Warseer-foorumilla on kallistumassa sen puoleen, että tuo olisi joku varhainen pelitestiversio 5. laitoksesta. Eli se lopullinen kirja saattaa ehkä nuodattaa tuon dokumentin yleisiä linjauksia, mutta yksityiskohtia (ja isompia sääntökokonaisuuksiakin) on varmasti hiottu toimivammiksi. Sitä ei kannata siis pitää minään varmana faktana 5. laitoksesta.

Käsittääkseni Brimstonen viimeisin huhulista (se belloflostsoulsin "round 2 of rumours") on uusinta ja luotettavinta tietoa sääntökirjan tämänhetkisestä tilasta.
Avatar
Temathael
Viestit: 277
Liittynyt: Ma 02.07.2007 10:41
Paikkakunta: Kuopio, Varsova

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Temathael »

Tuo 5. edikan "sääntökirja"-pdf on mahdollista warestella aika helposti..
Fanisääntökirja tuo tuskin on, kun siinä joissain paikoin mainostetaan muunmuassa GWn nettisivua ja muutenkin melko samantyyliseltä vaikuttaa 4th edikan sääntöjen kanssa.

En kuitenkaan tuon usko olevan vielä lopullista nähnytkään, jonkinlainen pelitestauskirja ehkä. Kaikinpuolin kuitenkin melko positiivisiä mielikuvia itselleni aiheuttaa, lukuunottamatta defensive weapon-paskaa joka olisi tekemässä tankeista pelkkiä paikallaan olevia turretteja. Toivon siis joiltakin osin tosiaan ettei kirja olisi aito/lopullinen. Vaikka yleisilmeeltään lähinnä paranneltu verio nelosedikasta ja muutama todella mielenkiintoinen sääntöidea mukaan mahtuu.

Mutta loppuenlopuksi ihan sama onnistuuko sääntökirja vai ei, sillä kyllä sillä tulee kuitenkin pelattua.
Ja voihan tuo koko kirja muuttua vielä täysin/olla ihan jotain muuta.

\\ Nyt kun tuota Defesive weapon juttuakin mietin niin eipä se loppuen lopuksi niin pashka sääntö olekaan.
Viimeksi muokannut Temathael, Ma 21.01.2008 20:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pelaan Infinityä.
Avatar
Huru-ukko
Viestit: 2542
Liittynyt: Su 12.06.2005 13:16
Paikkakunta: Oulu

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja Huru-ukko »

Kyllähän ne voi tehä mitä tahansa. Tankeista ei kyllä ole ikinä ollut mitään kovin isoa ongelmaa pelissä, jos vertaa vaikka demoniprinsseihin tai muihin överijuustomörköihin. Logiikka menee niin, että kun tankit toimii ihan ok, niin pitääpä niitä vähän korjata. Joku muu asia voi olla pelaajien keskuudessa yleisesti hankalana pidetty, niin se menee kyllä sellaisenaan :) Vähän vitsiä, mutta tuollaista pelkään. Kokonaisuutena nuo jutut kuitenkin vaikuttavat ihan kivoilta, vaikka yksityiskohdista olenkin vähän huolissani.
Luumumehu on soturien juomaa
Avatar
jonih
Viestit: 176
Liittynyt: Pe 29.12.2006 14:11
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: 40k 5. editio -huhut

Viesti Kirjoittaja jonih »

Millonkas tämä 5.ed olisi tulossa?

Hankin juuri sääntökirjan ja jos se vaihtuu piakkoin, se alkais vähän nakertaa.
"Yrittäminen on ensimmäinen askel epäonnistumiseen"
-Homer Simpson

I eatz yor brainz! -MN
Lukittu

Palaa sivulle “40k: Yleiset keskustelut”